Fredag 19:e


16:e April

 
Testade flytringen i blåsten 10 m/s men va lite lä i denna vik, ingen storöring hemma iaf, men blev ett 10 tal under måttet och en plattfisk. Fiskade på stigande vatten.

11:e April

 
Lång bilfärdstur norrut, kom ut vid 10 och det blåste 6-7m/s kanske samt mulet väder med snö(!) emellanåt. Smått surrealistiskt att stå där med stora snöflingor som kommer i sidled. Fisken stod längst in i viken på en djupkant och jag timeade nog huggperioden rätt bra. Tog runt 7 st varav dom två största var ca 55cm och 50 cm, c/r på allt. Lugnade ner sig när vinden dog ut och jag tröttnade lite på stället då varje fisk blev mindre i varje kast och drog vidare, på nästa ställe var det dock heldött!

8:e April

 
Inatt var det kallare, ca 3 minusgrader och på dagen 4 plusgrader runt 5 m/s vind. Körde en bra bit till för att komma till bra havsöringslokaler, skulle testa/reka lite vårigare platser där som såg heta ut. Solen sken och vinden låg på perfekt mot vikarna jag stod i, men stendött. Testade ett nytt ställe som hade fina vikar och en hamn men tog bara nån liten rackare innan jag snabbt åkte vidare närmare göteborg. Tappade en först, sen klev denna runt måttet på, C/R. Lite följen av mindre storlek hade jag sen men det dog ut lite. Ett ytterliggare sista stopp på hemvägen blev det men där va det stendött.
 

7:e April

 
Inga vansinniga minusgrader på natten hjälpte nog, runt noll. På morgonen tog denna (ca 48cm) och det var väl 3-4 plusgrader då.. Fick ett gäng mindre i en hamn, ca tio stycken varav den största var väl runt 45. Nytt för i år är att jag kommer köra Catch and Release på det mesta jag får. Limit your kill!
 

6:e April

 
 
Fortfarande trögt men drog upp en runt måttet på första vaket för i år och lite smått. Skrämde en fisk i en vik på knädjupt vatten. Såg bara en fin virvel....
 
 

1 April

 
Fisk på första kasten, bommade en och fick upp en som va runt måttet sen heldött på 1april. Kall vinter och hade is i spöringarna på morgonen, minusgrader på natten.

RSS 2.0