Norra Göteborg

Ville testa ett nygammalt ställe som jag inte fiskat på ett tag för att kanske få på någon större öring, det är en ö utanför ett par åar. Fiskar av ganska stora partier leopardbottnar men de större lös med sin frånvaro. Kanske koncentrerar de sig på leken..? Den kalla nordanvinden gjorde iaf inte susen. Fick i alla fall några små längs klippkanterna, den största på strax över 40 cm. Testade sedan ett sund som såg hett ut på kartan men var otroligt kuperat när jag kom dit. Bergsklättring med vadarna var inte helt optimalt, svettigt och jävligt men hann med några kast där, kändes dock mer som ett sommarställe som nu va dött och trögt.
 

Helgens fiske, testar två nya områden.

 
Norra Göteborg:
På lördag kom jag till fiskeplatsen och får tänka om direkt när jag går ur bilen, blåser helt sjukt mycket. Sökte mig mot lä platser, bland annat ett fint sund.. Där tappade jag en fin fisk då linan gick av vid flugan, runt 50 cm var den. Den tog vid ett grund mitt i ett sundet där vinden tryckte in vattnet fint. Det var soligt hela dagen och kom hem med en bränna.

Hisingen:
Söndagen hade jag lite beslutångest, vill inte åka tillbaka dit jag tappade fisken igår så jag fick hitta en ny läplats.
Det va lika blåsigt men även molnigt denna dag, regnet hängde i luften hela tiden. Brukar ofta löna sig att ta sig till lite mer otillgängliga ställen.. Var helt ok fart på fisket idag, 2 småttingar, en runt 40cm, en 43cm och den största var runt 48cm. Den största tog flugan i en ganska typisk vårvik med leopardbotten med pålandsvind, nästan längst in förvånande nog, inte långt ifrån klipporna. Lönar sig att söka av stora tångfläckar. 
 
 
En utav de finare öringar jag fått i år, toppkondition och riktigt prickig Hisingsöring C/R.
 
 
Något gott på en tur måste man unna sig. Detta är dock inget fiske för ballerinor!! 

Norra Göteborg

 
 
 
 
Blev 8-15 pass idag då det va okey fiske under hela dagen. Första stället var dött så jag bestämde mig testa lite nya ställen som fiskare nämnt när jag träffat dom ute i dessa trakter. Havsöringen låg på samma storlek under dagen, den största på 43 cm. Gött att kunna fiska på dagen utan att behöva pricka diverse högvatten med mera! Vinden pressade på fint och gav mycket syre i vattnet.

RSS 2.0