Fredags

Va ute igår en sväng på dan, tänkte hinna fiska innan de blåste upp till 8ms.. Hann bara fiska 2 timmar innan vågorna gjorde att fiske dog ut helt. Hade följen som synade min fluga till max. Måste blivit krokvana och selektivare. Fick en del under måttet men de va knappast någon tröst när man såg större följa efter.


Ny bok om havsöringflugor


Man kan se hela den danska boken på nätet:

Boken


Lunch-öring

Östlig vind 5ms stod det på klart.se,  jaha då va de bara och försöka hitta något nytt ställe som hade östlig pålandsvind. Har inte så många sådana på lager då jag inte haft bil tidigare säsonger. Hittade ett nytt ställe som såg lovande ut på kartbilderna. Gick först fel, så gångturen tog en halvtimma dit jag skulle. Men det var otroligt vackert så de var det värt. Vinden hade inte riktigt kommit igång än kl 10, fick två under måttet på lite sporadiska ställen, men det kändes som jag kanske valt fel ställe, skulle det bli som gårdagen med bara småfisk?  Fiskade av en klockren vik med bra djup och botten men inte ett ryck i linan. Verkade som de stora lös med sin frånvaro. Blev faktiskt lite förvånad när jag sedan träffar 2 andra fiskare på denna avlägsna plats, de hade fått ett par öringar också. Började blåsa upp nu och vinden pumpade in vatten mot viken som prognosen sagt. Då klev det på en 51cm i fin form, något luftsprång senare får jag på kameran och här är resultatet:Oväders öringar

Nordlig vind idag gav mig lite beslutångest över att välja vart man skulle åka, valde västra Hisingen till slut pga att jag inte ville åka för långt när fiskesuget va starkt. Vind, höga vågor och smattrande regn hela dan. Sex stycken under måttet, dom två första fick jag slita för. Dom fyra sista va ett stim som stod och tryckte nära klippor med rätt hård pålandsvind.


Dagstur 16 AprilHade grymt fiske idag, körde från 10-15. Vinden låg på fint mot viken (5ms). Började på högra sidan viken som hade ett sund med lugnare vågor, en 45cm och en 38cm höll till där. Dog ut lite så jag bestämde mig för att fiska av den grunda viken. Noterade fiskstim i på grunt vatten, de liknade små tunna tobis ungefär, och det verkade lovande. Flugvalet(svart mask/fisk) kändes rätt då den liknade fisken i stimmet, men inget hugg på grunt vatten.

Prövade gå upp på vänstra sidan av viken och kastade mot 3-4 meters djup. Tappar en godkänd direkt, blir såklart förbannad och tror att chansen är körd här, men på detta ställe drar jag sen 4 stycken godkända havsöringar under några timmar.Hela kostcirkeln..

Fredag den 13:e

Va ute 10-17 igår med sådär resultat. Vakade hela dan, men mycket under måttet tyvärr. Tog två stycken strax under måttet, 42 och 44cm. Hade velat haft torrflugor eller någon flymf eller kanske spent. För dom tog enbart på något i ytfilmen. Mickey finn och haröra funkade, snabb hemtagning retade dock upp ett par, men tappade samtliga dessa. Vaken var faktiskt mest irriterande med tanke på hur mycket man kastade på dem kontra utdelningen. :)

Jajjemen!Var framme vid kl 10 på första stället i stenungsundstrakten, solen sken och krusningar på ytan, fiskade av ön, vadade ut till nästa ö. Mjölksyra, törstig, snorig, vindknutar, trassel och förkyld. Allmänt fittig början av dagen alltså. Något enstaka hugg, nu började det blåsa upp och vågorna var inte sköna. Ännu bättre, suck. Började kännas som en sån dag med kalla vindar och tjuriga öringar. Började frentiskt kolla iphonen efter nya ställen. Bestämde mig för att åka söderut i närheten av där jag var.

På nya stället var första viken helt mjölkvit och vindknut på första kastet. Såg några spinnfiskare ge upp för dagen. Men vädret var fint så jag gick vidare och det började se bättre ut men lika blåsigt fortfarande. Fiskade runt denna ön, men på yttersidan var de blåsigt, spinnfiskarna stod och dängde såklart men på djupt vatten. Skönt för mig. Började ge upp, men bestämde mig att fiska av sista grunda viken som hade pålandsvind och fin leopardbotten. Var är alla öringar??
Började fiska av från sidan av viken... Hel dött! Inte ens en liten skitöring. Nu började kl bli 15 nånting. Började fila på bortförklaringar för mig själv men försökte tänka positivt att det är fint väder och trevligt att bara fiska av sig. Yeah right..  Sista kastena, och där tog de stopp! Den här tyngden är jag inte van vid, ser blänk under ytan men inte riktigt storleken, för den tog långt bort. Den rusar, luftsprångar och vägrar ge upp, gött äntligen ett kraftpaket och ingen seg besa. Ingen håv så jag tog den i stjärtspolen, ingen rekordöring(55cm) men perfekt avslutning på en tur som egentligen borde blivit en bomtur.

(Fan vad man skriver när man druckit cocillana mot förkylning :))

PåskInga lugna vindar, havet hade inte heller något påskägg till mig, men ville fiska av värsta abstinensen ett par timmar. Drog ett par mindre havsöringar där det gick att kasta. Träffade en kille som visade upp sina flugor, 90 procent dräparmaskar. Sjukt hur en flugtrend kan sprida sig så snabbt. :) Själv har jag kört med ett mellanting mellan mask och fiskimitation i svart.

Kvällstur

Efter ha läst rapporter på nätet så blev jag så fiskesugen att jag hetsade hem efter jobbet och slängde mig iväg till närmaste lä-vik, det fick bli ett nytt ställe. Visade sig vara ett ganska känt ställe för de fanns en del folk på plats. Fick 2 st, varav en godkänd och en liten sprätt samt en tappad. Killen på nedre bilden drog en runt måttet vid 9 tiden.
Havsöringpremiär

Ute på Tjörn hamna vi tillslut efter att ha börjat på Kode men där va de fullpackat med folk. Började dåligt, 3 efterföljare på första kasten. Varav den första va blank och runt 2-3 kg. Dock löste det sig tillslut när de började blåsa upp och jag sökte mig till lä-vikar där jag kroka en ganska fin på runt 55-60 cm, c/r.
RSS 2.0